1. FUKSIT jotka aloittavat opintonsa syksyllä, saavat käyttää haalareita ensimmäisen kerran SAMMAKON järjestämissä Kurnajaisissa, joissa tapahtuu Opiskelijakunnan järjestämä kaste. Tammikuussa aloittavat saavat käyttää haalareita heti oston jälkeen.

2. KAVERIN haalareita ei saa lainata eikä omiaan luovuttaa toisen käyttöön. Käytettyjä haalareita ei saa myydä.

3. LAHKEESTA voi vaihtaa kaistaleen seurustelukumppanin kanssa. Mikäli haluaa säästellä lahkeitaan, kannattaa tämä tehdä vasta suhteen vakavoituessa. Jos ero koittaa, voi oman lahkeen silti periä takaisin, joskin se on harvinaista.

4. KAHDEN pääaineen opiskelijat ja alan vaihtajat voivat yhdistää osia haalareistaan. Ahkerimmat saattavat puolittaa haalarit ja ommella ne yhteen.

5. HAALARIMERKIT ommellaan käsin, ei liimaamalla tai muilla konsteilla. Tämä on kuitenkin makuasia, ei niinkään sääntö.

6. ÄLÄ missään tapauksessa peitä suurta ainejärjestön selkälogoa haalarimerkeillä. Haalarit tulee kietoa vyötärölle niin, että selän logo näkyy.

7. TAPAHTUMAMERKKIEN tulee olla tapahtumista joihin olet osallistunut. 

8. MERKKIEN lisäksi haalareihin voi kerätä muita esineitä ja muistoja. Esimerkiksi avainnauhoja.

9. JOS haalarit on pakko pestä, omistajan on ensin puettava ne päälleen. Puhdistaminen tapahtuu joku kastautumalla luonno vesistöön tai käymällä suihkussa. Pesu ei kuitenkaan ole suositeltavaa.

9. HAALARIT tulee kietoa hihoilla vyötärölle. Vyön käyttö on suositeltavaa, jotta haalarit pysyvät päällä. Haalarit saa nostaa ylös ainoastaan ainejärjestön puheenjohtajan luvalla, kuitenkin vasta kunnes lahkeet ovat täynnä merkkejä.10. HAALAREISSA edustetaan korkeakoulun ja ainejärjestön lisäksi opiskelijoita yleisesti. Niissä tulee käyttäytyä sen mukaisesti, eli aiheuttamatta turhaa pahennusta.